El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha mostrat avui la seva disposició que el referèndum català es debati al Congrés, com ha sol·licitat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però ha matisat que ha de ser sotmès a votació i que els "separatistes acceptin el resultat de la democràcia".

Ho ha manifestat en el seu compte de Twitter després que Puigdemont hagi enviat una missiva a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, en la qual sol·licita celebrar un "debat" a la cambra baixa sobre el referèndum unilateral que vol convocar per a l'1 d'octubre i sobre el conflicte català. "Estem disposats a debatre i votar al Congrés. Veurem si els polítics separatistes accepten el resultat de la democràcia", ha escrit Rivera.

En la carta, Puigdemont manifesta la seva convicció que "un debat d'aquesta transcendència és necessari i s'ajusta a allò que els ciutadans esperen de les seves institucions de representació" i es posa a disposició de Pastor perquè l'esmentat debat "es pugui celebrar al més aviat possible".