El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha presentat la candidatura del seu partit a les europees, que ha de ser "la guàrdia i la resistència" a Europa davant "cops" com el de Catalunya, el Brexit o nacionalismes "efervescents", que posen en risc ―ha dit― la convivència i la llibertat al continent.

"Som el partit europeista", ha recalcat Rivera en un acte celebrat a la madrilenya plaça de Chamberí, al qual han assistit unes 500 persones, i al qual també han intervingut els candidats a la Comunitat i a l'Ajuntament de Madrid, Ignacio Aguado i Begoña Villacís.

El dirigent unionista ha estat molt contundent en el seu discurs i ha aprofitat per demanar el vot pel simple fet d'aconseguir que "Puigdemont no sigui diputat i no cobri diners públics":

Convençut que Cs serà el primer partit liberal de la UE "que serà decisiu per configurar les majories al Parlament Europeu", ha assenyalat que únicament el creixement dels liberals pot ser "el revulsiu" per compensar el creixement dels populismes i nacionalismes.

Amb una intervenció centrada en atacar aquests moviments, Rivera ha advertit que ja estan governant en alguns països i per això és el moment de "conjurar-se" i convèncer el PP i el PSOE que és necessari abordar reformes a Europa perquè sigui un projecte atractiu. "No n'hi ha prou amb criticar", ha dit.

Portat al terreny domèstic, ha insistit que els nacionalismes no tenen cap altre objectiu que "trencar Espanya i treure'ns d'Europa".

"Són un verí", ha dit, un qualificatiu que, ha recordat, no és seu sinó del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, posant l'accent que no ha estat Ciutadans qui ha pactat durant tots aquests anys amb "Artur Mas, Puigdemont, Torra o Arzalluz".

Si els nacionalismes han arribat fins aquí ―ha afegit― és perquè se'ls ha permès "ser la batuta i la frontissa" en els diferents governs que hi ha hagut del PP i del PSOE.

A fi de tallar-los el pas i evitar, entre altres coses, que Puigdemont tregui un escó a l'Eurocambra, Rivera ha cridat a omplir les urnes de paperetes taronges el 26-M i donar suport a "l'equipàs de la Super Bowl, de la final de la Champions" amb què es presenta Ciutadans.

Un equip del qual ha posat de relleu el seu compromís i també el fet que aglutini gent fins i tot de procedència ideològica diversa, ha dit, com Maite Pagazaurtundúa, d'UPYD, l'exsocialista Soraya Rodríguez o l'expopular José Ramón Bauzá.