El líder de Cs, Albert Rivera, la cap de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, i el candidat a l’alcaldia de Barcelona amb el suport d’aquest partit, Manuel Valls, han compartit escenari aquest dimecres a Barcelona en un acte on han reivindicat la Constitució i el paper del Rei contra l’independentisme. 
 
En un acte que ha començat amb protestes dels estudiants de Liceu per la presència del líder del partit taronja a les seves instal·lacions, Rivera ha assegurat que veu un “retorn al guerracivilisme” i un atac de les dretes a les esquerres i a l’inrevés. Per altra banda, Valls ha alertat dels perills de l’independentisme però també del populisme, en una clara referència a Vox.

albert rivera ines arrimadas manuel valls acte liceu - sergi alcazar

En l’acte, que duia per títol ‘40 anys de constitucionalisme’, Valls també ha recordat les paraules de l’expresident del govern espanyol, Felipe González, aquest dilluns i ha assegurat que sense la Constitució Espanyola els fets que van tenir lloc l’any passat a Catalunya haguessin “acabat amb morts”. També ha lamentat la falta d’un patriotisme espanyol i ha reivindicat la figura de la monarquia com a garantia de democràcia a Espanya.

Per altra banda, Rivera ha reivindicat la Carta Magna, de la que aquest dimecres se celebrarà el quaranta aniversari, com una manera d’empoderar els que “no tenen poder” i s’ha mostrat afortunat d’haver nascut “amb la Constitució sota el braç”. Rivera, però, ha assegurat que veu un retorn de “guerracivilisme” per la separació i la culpabilització mútua entre dretes i esquerres i ha apostat per un “centre progressista i liberal”.

ines arrimadas acte liceu - sergi alcazar

Finalment, tant Rivera com Valls com també Arrimadas han defensat la Constitució com un element que dona “seguretat” davant l’independentisme i s'han mostrat oberts a reformar-la però només si hi ha un gran consens i no hi participen aquells que "volen trencar Espanya". "Per fer contents a Junqueras o Puigdemont no ho posarem tot potes amunt", ha sentenciat Rivera.