Albert Rivera torna al Parlament. Aquest divendres, 6 de setembre, just dos anys després de l'aprovació de les lleis de transitorietat, el líder de Ciutadans a nivell estatal tornarà a la cambra catalana, d'on va ser diputat fins l'any 2015. Així ho ha anunciat l'actual portaveu del grup parlamentari de Cs i candidata a la Generalitat, Lorena Roldán, que ha defensat que la seva visita es fa per evitar que "caigui en l'oblit" el que, a parer seu, va ser un "cop d'Estat" que va causar molt "dolor".

L'arribada de Rivera té lloc dos dies després que la portaveu de Ciudadans al Congrés dels Diputats i anterior líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, tornés també al Parlament per parlar de la seguretat a Barcelona i per proposar un enduriment del Codi Penal i de la Llei d'Estrangeria. 

Lorena Roldán i Carrizosa Parlament   Carlota Camps

El grup parlamentari de Ciutadans ha celebrat aquest dijous la primera reunió del curso polític i, en una intervenció oberta als mitjans, Roldán ha criticat al president Quim Torra i a la seva aposta per la "confrontació" amb l'Estat. Segons Roldán, Torra creu que és "president d'una república imaginària" i s'ha preguntat si volen tornar a fer una "cop d'Estat". "Que sàpiga Torra que si ho vol tornar a fer, ho tornarem a frenar", ha advertit. 

La líder de Ciutadans, que ha assegurat que el seu partit vol treballar per "governar la Catalunya real", també ha carregat contra el PSOE i el PP, per haver pactat amb el nacionalisme i per les "concessions" a aquest durant els seus anys de govern, respectivament. En aquest sentit, ha assegurat que amb aquests partits no hi poden "comptar" i ha definit Cs com "la casa gran de constitucionalisme".