El líder de Cs, Albert Rivera, ha tancat la porta aquest dimarts a l’abstenció del seu partit per facilitar la investidura de Pedro Sánchez, i ha emplaçat el secretari general dels socialistes espanyols a buscar acords amb Podemos i els nacionalistes catalans i bascos.

En declaracions al Congrés després de la reunió que tots dos han mantingut durant 40 minuts, ha afirmat que la seva formació farà una oposició “ferma”. “Entenc que a partir d’aquesta reunió té sentit que parli amb Podemos o els seus socis nacionalistes” i que “es posi en marxa la legislatura”, ha dit, perquè “Sánchez ara té l’obligació de negociar un govern i dir als espanyols quan serà la investidura”.

A la roda de premsa Rivera ha justificat el fet que la seva formació hagi tancat una entesa amb el PP a la Comunitat de Madrid per facilitar que Vox fos present a la Mesa de l’Assemblea de Madrid i no, en canvi, Mas Madrid.

Malgrat tot, ha negat que existeixi cap mena d’acord amb Vox perquè la formació de Santiago Abascal entri al govern de la Comunitat, i ha afirmat que si el PP ha signat un acord en aquesta direcció –tal com ha afirmat la candidata del partit d’extrema dreta, Pilar Monasterio- haurà de ser el PP qui expliqui els motius. Cs, ha insistit, té un “mandat clar” de no conformar governs amb Vox, “i això és el que estem fent”.