El president de Ciutadans ha criticat que Artur Mas "hagi fiat la prosperitat de Catalunya a la CUP" i a la seva assemblea de Sabadell, i ha posat de manifest la necessitat de conformar un "Parlament fort" per "fer front al repte de Mas i els seus".

Després de la reunió amb Mariano Rajoy, en la primera ronda de contactes per a la investidura, Rivera ha afirmat que en "la unitat de tots els espanyols i la sobirania nacional" i en reformes estructurals, està d'acord amb el PP. No ha concretat, però, quines d'aquestes reformes estructurals comparteix amb els populars.

Punxada al PSOE

Rivera ha volgut posar el dit a la nafra en el moment de tensió que viu el PSOE. Ha destacat que comparteix amb els barons socialistes el seu punt de vista sobre la unitat territorial, que ha titllat "de sentit comú", i ha exhortat Pedro Sánchez que escolti els seus líders territorials.

Ciutadans esperarà que el PSOE decideixi seure a una taula de negociació per a facilitar la investidura del PP per ser la llista més votada.

El líder de la formació taronja ha dit que votarà 'no' a la primera ronda de la investidura de Rajoy. Només la facilitaria amb una abstenció en segona volta si això afavorís la formació d'un govern, és a dir, si també s'abstingués el PSOE, i es portessin a terme reformes com ara un pacte nacional per l'educació i la supressió de les diputacions, "en una legislatura excepcional".

Rivera, que assegura que Rajoy no li ha parlat d'una gran coalició, ha dit que, tot i no donar suport a un govern popular, exercirà "una oposició responsable" i Ciutadans liderarà reformes que creu que necessita Espanya.