"Mariano Rajoy ni governa, ni deixa governar". Així ha carregat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, contra el president espanyol en funcions a Els Matins de TV3, a qui ha atribuït que "les reformes que necessita Espanya, no es posen en marxa perquè no vol parlar".

Tanmateix, però, Rivera ha recordat que "s'ha de comptar amb el PP" perquè té majoria al Senat i "si bloquegen la reforma constitucional, no es produirà". Per això ha fet una crida als populars a dialogar perquè, tot i que "Rajoy no té lideratge ni la capacitat de tenir majories", Espanya "no tindrà govern si no hi ha tres partits, com a mínim, que es posin d'acord".

El president de C's ha emplaçat Podemos i el PP que "no posin pals a les rodes, si no es volen sumar al pacte" i ha volgut deixar clar que "la base de l’acord és la base d’una nova política a Espanya, que és el que compartim amb el PSOE i el que ens uneix".

Govern en stand by

"Estem intentant buscar una fórmula per desencallar la situació", ha posat de manifest Rivera, que ha afegit que un pacte PP-PSOE-C's "amb un contingut de reformes valent és el més viable dins de la dificultat".

Ho ha justificat així perquè "Rajoy té la capacitat de decidir si Espanya es posa en marxa o s’encalla" i s'ha lamentat que "si vol bloquejar la legislatura, ho farà". Això sí. Rivera s'ha mostrat convençut que "la majoria dels votants del PP voldrien participar en una nova etapa política".

Ara bé. En cas que no hi hagi investidura, ha assegurat, "hi haurà dos responsables: Pablo Iglesias i Mariano Rajoy".