El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha criticat aquest dilluns que veu "laxitud cap als colpistes" del govern espanyol perquè no recorren decisions "flagrants" del Parlament, com el vot delegat exercit per Antoni Comín i Carles Puigdemont, i espera que no tingui a veure amb un pacte amb el PNB per al seu suport als pressupostos generals.

En una roda de premsa després de la reunió del comitè permanent del partit, Rivera ha considerat que seria "terrible" que, després d'un "cop d'estat", ara el govern espanyol estigués "concedint privilegis, en aquest cas sense recórrer al Tribunal Constitucional el que pot ser-ho".

Rivera ha explicat que es refereix específicament a aquests vots delegats, dos dels 70 que van donar suport a la reforma de la Llei de Presidència per permetre investir Puigdemont, i no de la pròpia llei, que dona per fet que "serà recorreguda i suspesa perquè no té cap sentit".

Per això, el líder de Cs preguntarà directament a Rajoy sobre aquesta qüestió a la sessió de control al govern espanyol aquest dimecres al Congrés i espera que respongui que "ho recorreran i rectificaran". En aquest sentit, ha indicat que li "sorprèn, estranya i preocupa" que ni el president ni la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, "que han recorregut moltes altres decisions", no ho facin en aquest cas tan "flagrant".

És un tema urgent per a Rivera, que no entén per què el Govern de Rajoy encara no ha recorregut davant el Constitucional el vot tant de Comín, ja que "ningú pot demanar el vot delegat fugint de la Justícia i estant imputats per delictes tan greus", com el de Puigdemont.