El Consell General de Ciutadans ha ratificat per unanimitat l'acord amb el PSOE per formar "un govern constitucionalista i progressista" a Madrid. En declaracions als mitjans, el seu líder Albert Rivera ha demanat al PP que si no vol sumar-se a aquest acord, "que com a mínim no faci el mateix que Pablo Iglesias i els independentistes, que no bloquegi l'estabilitat política a Espanya".

No obstant això, insisteix a allargar la mà als populars, encara que "Rajoy no l'agafi, encara que li digui no al Rei, o encara que li digui no a C's". Rivera recorda que el PP és necessari per a algunes reformes, com ara la constitucional, ja que tenen majoria al Senat. D'aquesta manera, el president de Ciutadans justifica que miri cap a la dreta. "No hi haurà legislatura, si Rajoy la bloqueja", assegura. I per tant, "si no hi ha legislatura, no hi ha reformes", avisa.

Per aquest motiu, Rivera exigeix al president espanyol en funcions que "reflexioni i pensi més en Espanya que en la seva candidatura" perquè considera que els espanyols han votat "canvi i sobretot diàleg".

"S'ha d'entendre el missatge de les urnes". En aquest sentit, Rivera s'ha erigit com l'únic que intenta treure Espanya del "bloqueig". "Com molts espanyols, no entenc que PP i PSOE es neguin la mà i la salutació". Per això, ha exigit als dos partits que aparquin les seves diferències.