Albert Rivera ja ha entrat de ple en la campanya de les eleccions del 21 de desembre. I ho ha fet carregant contra el president Carles Puigdemont, exiliat a Brussel·les, a qui ha comparat amb l’extrema dreta europea. “Puigdemont ha proposat exactament el mateix que Jean Marie Le Pen”, ha assegurat en un acte al barri de Llefià de Badalona, que ha servit per presentar l’equip de campanya de Ciutadans.

El líder de Ciutadans ha afirmat que, malgrat trobar-se a la capital europea, el president català es troba aïllat, fins i tot de la seva família política europea, els liberal-demòcrates. “Puigdemont no té cap suport entre els primers ministres ni entre els comissaris liberals europeus”, ha assenyalat. En aquest sentit, ha anunciat que l’any que ve Ciutadans organitzarà el congrés de l’ALDE a Madrid.

Conscient de la gran mobilització de l’independentisme, Albert Rivera també ha demanat a l’unionisme que assisteixi de forma massiva a les urnes. “El gran malson de Puigdemont i Junqueras és que tothom vagi a votar”, ha arribat a dir. “El 21 de desembre ens hi juguem molt. Hem de mobilitzar-nos perquè els nacionalistes temen les urnes de veritat i que els constitucionalistes ens mobilitzem”, ha defensat.

El president de Ciudadanos s'ha erigit en el defensor de l'Estat a Catalunya. "No permetrem que continuïn atacant jutges, fiscals, guàrdies civils i policies", ha advertit. "No puc entendre com una societat democràtica, un país seriós no defensa els seus servidors públics, les seves autoritats judicials, els seus jutges i fiscals", ha afegit. “A Ciutadans no assetgem els fills dels guàrdies civils; els protegim”, ha insistit.

Rivera ha tirat del llibre d’estil de Ciutadans, quan ha promès que “la revolució a Catalunya serà respectar la llei, respectar el bilingüisme i l’oportunitat de sentir-se català i espanyol”. En aquest sentit, ha defensat que el seu partit és l’únic que pot plantar cara als independentistes: “Els vells partits no tenen la resposta de resoldre aquesta situació. Només Ciutadans pot guanyar ERC”.

També ha tingut retrets cap als socialistes, que s’han apartat del bloc del 155. “En veure el programa del PSC, un no sap si és d’ells o de Convergència”, ha criticat. “Tot el seu programa és com el d’Artur Mas quatre anys després”.