L'exlíder de Ciutadans, Albert Rivera, cada vegada està més aprop del govern de la Comunitat de Madrid. Eduardo Sicilia, fins ara conseller d'Universitats i Innovació, va incorporar Rivera al patronat del centre a proposta de la seva direcció, prèviament a ser destituït el passat 10 de març i abans de l'anunci d'avançament electoral de la presidenta Isabel Díaz Ayuso.

Ara, deslligat dels taronges i liderant un bufet d'advocats, Rivera també es dedica a pregonar els seus pensaments a través de twitter. En el darrer, sense esmentar noms, lloa la tasca de la presidenta popular en funcions, Isabel Díaz Ayuso: "Sigui a Madrid o a qualsevol altre lloc d'Espanya, me n'alegro de veure restaurants, bars i comerços oberts, respectant les normes".

Tot i que el tuit també podria tenir una segona lectura si ens fixem en el darrer concert celebrat al Palau Sant Jordi de Barcelona a càrrec de Love of Lesbian. Però, malgrat que aquesta notícia s'ha produït en les darreres 24 hores, tampoc la cita de forma explícita i afegeix que també li agrada veure com "se celebren concerts segurs i que obrin els teatres". I per tot plegat, conclou: "Més vacunes, més tecnologia i més tests, són clau per tornar a viure en llibertat". Una 'llibertat' com a concepte que sí és una clara picada d'ullet a la presidenta madrilenya que s'ha apropiat de la paraula en molts dels seus discursos i declaracions de les últimes setmanes com "Llibertat o Comunisme", "Llibertat o Socialisme", entre d'altres.

Albert Rivera Ciutadans TUIT

Tuit d'Albert Rivera

Rivera, a cavall entre Andalusia i Madrid, ja fa temps que no mira a Catalunya. Professionalment es prepara pel repte de ser professor universitari d'una institució que finança l'administració pública i es gestiona des del govern d'Ayuso, i així podria seguir si les enquestes favorables a la dirigent popular, es confirmen a les urnes el proper 4 de maig.

Tot i que Rivera va entrar de resquitllada en aquest càrrec. Cal recordar que Sicilia, qui li va donar la feina per via directa, ja no és el conseller d'Universitats i Innovació de la Comunitat de Madrid. Ara, les competències de Sicília han estat assumides pel conseller d'Educació, Ciència, Cultura, Turisme, i Joventut i portaveu del govern, el popular Enrique Ossorio.

Però l'expolític ha passat per alt aquest detall i se centra en el seu proper repte. De fet, no ha amagat la satisfacció: "Em fa molta il·lusió sumar-me al patronat Cardenal Cisneros per dirigir un projecte pioner a Espanya, l'institut de lideratge i formació política. L'advocacia i l'educació són dues de les meves passions, tinc moltes ganes de fer la meva aportació des de la universitat". L'objectiu del seu fitxatge és "cobrir les mancances que en la seva experiència personal, Albert Rivera va detectar durant els seus anys de treball en la política activa" han assenyalat fonts properes. Sobre el sou que cobrarà, encara no s'ha publicat.

Imatge principal: Fotografia de recurs d'Albert Rivera en la presentació del seu llibre