El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha proposat aquest divendres, en declaracions a Antena 3, que els partits constitucionalistes arribin a un "pacte previ", en les pròximes eleccions autonòmiques catalanes per formar un "govern alternatiu" per fer front als independentistes. Rivera ha avisat que fins que els partits constitucionalistes "no guanyin a les urnes" el conflicte secessionista "pot aturar-se un quart d'hora i reaparèixer en dos anys". "Els partits constitucionalistes no només fem acords en l'últim moment, sinó que creiem en la victòria, i per a mi això passa per un acord en el qual la llista més votada pugui governar en un govern de coalició amb altres partits constitucionalistes", ha afegit. 

Rivera també ha tingut paraules per Pablo Iglesias, líder de Podemos, a qui li ha aconsellat, quan vegi els seus pocs vots a Catalunya, "decidir" entre el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el "candidat constitucionalista", ja que no tindrà cap altra solució. D'altra banda, també ha lamentat "el boicot" que estan patint els productes catalans "només pel fet que venen de Catalunya" i ha recordat que potser "els productors d'aquests productes no són separatistes". 

Per últim, el líder de Ciutadans ha fet referència al conflicte polític que viu Catalunya com un "problema de fons" perquè "això no s'acaba amb una carta", ja que es necessita diàleg però "dins de la democràcia, perquè fora d'ella no hi ha res a dialogar". En aquest context, Rivera no sap quina serà la pròxima decisió de Puigdemont perquè és "incapaç de ficar-se al cap d'un president que se salta les lleis, la democràcia i la Constitució".