Ciutadans ha escollit Manresa per celebrar el primer acte de campanya per a les eleccions municipals i europees. El líder del partit a l'Estat, Albert Rivera, s'ha desplaçat aquest divendres a la capital del Bages acompanyat d'Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa i Lorena Roldán per reunir-se amb associacions de guàrdies civils. Tot seguit, han celebrat un acte al centre de la ciutat on han estat rebuts per una quinzena d'independentistes que cridaven "fora feixistes" i que duien una pancarta que deia: "Bon viatge Inés, fins mai més". 

Durant els parlaments, un ciutadà ha retret a Rivera que no parlés en català. Ha estat en aquest moment quan Rivera s'ha enfrontat als crítics i li ha contestat: "Jo soc més català que vostè perquè respecto la llibertat i vostè no". També Carrizosa s'ha encarat amb els que el titllaven de fatxa i els ha retret que els qualifiquin de totalitaris quan són ells els que intenten boicotejar els seus actes. 

Rivera ha justificat el fet de començar la campanya en aquesta ciutat perquè ha defensat que és "on costa més ser espanyol" i "dir el que penses i votes" i ha volgut avisar els independentistes que milloraran resultats en aquesta població. "Vull llançar un missatge als independentistes: cada vegada tindrem més presència als ajuntaments de Catalunya", ha avisat Rivera. 

Ciutadans només té dos regidors, de 25, en el consistori de Manresa, però el passat 21 de desembre va aconseguir ser tercera força amb gairebé un 18% dels vots. 

"Els separatistes no volen la Guàrdia Civil per poder robar"

El candidat del partit taronja, a més d'aprofitar l'acte per criticar els independentistes, que assegura que no garanteixen la llibertat, també ha volgut comprometre's amb els guàrdies civils amb l'equiparació salarial, ja que ha defensat que són "herois nacionals". Rivera ha recordat que la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa va ser rodejada pels independentistes la tardor del 2017 "amb nens a dins" i ha defensat que s'han volgut reunir amb ells per donar-los suport davant els "separatistes". 

"Els separatistes no volen que hi hagi la Guàrdia Civil ni la Policia Nacional ni l'Estat, ni la Constitució, per campar al seu aire, per robar el 3% com va fer Pujol i imposar identitats", ha defensat en aquest sentit. 

Arrimadas també ha intervingut al final de l'acte per valorar la pancarta contra ella i ha defensat: "Si creuen que ens faran fora de casa nostra, no ens coneixen". La fins ara cap de l'oposició a Catalunya ha estat acomiadada pels manifestants amb la cançó del "Passi-ho bé".