El president de Cs, Albert Rivera, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'"estar desaparegut" des que El Periódico va publicar que fonts del seu Executiu coneixien un avís de la CIA als Mossos d'Esquadra, en el qual alertaven d'un possible atemptat a la Rambla de Barcelona, i li ha exigit que "doni la cara" i expliqui per què "ha mentit".

"Igual que dona la cara per posar-se medalles, cal donar-la per explicar als ciutadans per què ha mentit", li ha reclamat en declaracions a la Cadena Cope.

A més, el líder de la formació taronja considera que al voltant dels atacs terroristes perpetrats a Barcelona i a Cambrils "hi ha moltes preguntes obertes que mereixen resposta".

Per això, ha sol·licitat al Govern espanyol i a la Generalitat que expliquin per què uns terroristes acumulaven bombones en l'habitatge d'Alcanar que va explotar hores abans de l'atropellament massiu a la Rambla; per què se li permetia a un imam "planejar els atemptats"; per què la policia belga va preguntar sobre aquest imam i no es va actuar contra ell; o per què es va desestimar l'avís de la CIA i "qui el rebutja".

"Una cosa és cometre errors i una altra ocultar-los i mentir amb dol", ha afirmat el president de Cs sobre l'alerta nord-americana, i ha assenyalat que "al senyor Puigdemont li van preguntar dues vegades seguides si hi havia comunicació amb serveis secrets i ho va negar".

Crida a la unitat contra l'"esperpent" independentista

D'altra banda, Rivera ha fet al·lusió al referèndum i ha reconegut que té "certs dubtes" que el govern espanyol ho impedeixi perquè "ja va ocórrer el 9-N".

Això sí, ha traslladat novament el seu suport a l'Executiu encapçalat per Mariano Rajoy perquè "faci complir les lleis" i ha fet una crida "a la determinació i a la unitat davant aquest esperpent".

En aquest sentit, ha reclamat "empara i suport jurídic" cap als funcionaris catalans i els Mossos d'Esquadra perquè, segons ell, es troben davant "un repte molt complex" en rebre ordres contradictòries de l'Estat, "que li està dient 'compleix la llei'", i de la Generalitat, "que li està dient 'no ho facis'".

Crítica a Iglesias i Colau per l'acte sobiranista

Rivera ha carregat contra el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per haver anunciat un acte en favor de la sobirania catalana durant la celebració de la propera Diada: "Podemos mai ha estat en el constitucionalisme ni en la unitat del país".

Així mateix, ha afegit que "partits que aspiren a governar una nació no poden permetre trencar-la" i ha qualificat el partit morat d'"aliat del separatisme", apuntant que Colau —"se'ns oblida que va votar sí a la independència el 9-N"— és "el seu màxim estendard".

"Quan el separatisme es troba sense suports, apareix Pablo Iglesias i els tira un flotador. Iglesias i Colau són imprescindibles per al separatisme", ha sentenciat el líder de Cs.