El mapa dels Països Catalans que aquest dimarts va ensenyar Albert Rivera al Congrés per demostrar "l'adoctrinament independentista" dels nens a l'escola catalana no pertany a cap llibre de text que es faci servir en cap escola, sinó que és una pàgina de la Súper E Enciclopèdia, editada els anys 2001 i 2002 pel Club Súper 3 de TV3.

El mapa tampoc mostra cap voluntat política d'una "Gran Catalunya", com volia fer veure el president de Ciutadans, sinó que és el clàssic mapa dels territoris de parla catalana, que apareix al volum 11 de l'enciclopèdia:

L'Enciclopèdia del Súper 3, que consta de 24 volums i 7 CD-ROM, està descatalogada i només es pot comprar de segona mà. El seu preu és pels volts de 120 euros.

Rivera defensava la proposició de llei per crear una agència independent que assumís les funcions de l'Alta Inspecció Educativa, amb l'objectiu, compartit amb el Partit Popular, de fiscalitzar els currículums i la qualitat educatives a tot l'Estat. El diputat de Cs va unir tots els altres grups en contra seva i es va haver de sentir dir "oportunista", "mentider", "uniformitzador" o "rancuniós", entre d'altres epítets.

Maldito Bulo, un equip de periodistes que es dedica a desmuntar mentides i rumors, ha resumit la maquinació de Rivera en aquest vídeo: