El líder de ciutadans, Albert Rivera, planeja destituir pesos pesants crítics de la seva executiva nacional aquest estiu.

Segons ha avançat El Confidencial, després de la marxa de Toni Roldán i la dimissió de l'eurodiputat Javier Nart, els noms que ara mateix es plantegen com a possibles sortides serien els de Fernando Maura, Paco Igea i Luis Garicano. Fonts molt pròximes a Rivera asseguren que la decisió última és del líder i encara no està presa

Més enllà dels crítics, en el debat hi ha altres candidats. Entre ells, el representant a la Mesa del Congrés i diputat, Nacho Prendes, que es va abstenir en la votació forçada durant la reunió del passat dilluns que posava la investidura del socialista en el focus. L'exdiputada per Guadalajara i actual responsable de l'àrea de Mobilitat dins del comitè executiu, Orlena de Miguel, va ser una altra de les abstencionistes, encara que la seva dubtosa continuïtat a l'òrgan de direcció era prèvia a aquesta votació. Una situació extensible a més membres, com l'aragonesa Susana Gaspar.

Precisament aquest divendres, el consell general del partit ratifica la incorporació de Marcos de Quinto, exvicepresident de Coca-Cola i fitxatge d'Albert Rivera com a número dos en la seva llista al Congrés.

Fonts properes a Rivera consideren que hauria estat encertat acumular els canvis en la mateixa jornada. Col·laboradors del líder taronja asseguren que el debat i les discrepàncies són legítims i fins i tot positius dins de l'executiva, però insisteixen que es tracta de l'òrgan més important de la formació i que la confiança i la lleialtat han de prevaler.

D'aquesta forma, l'executiva nacional de Ciutadans podria patir una reestructuració important al llarg de l'estiu. Un avís a navegants, especialment als dirigents crítics que dilluns passat van forçar una votació que pretenia canviar l'estratègia aprovada en febrer i obrir una via de negociació per a la investidura de Sánchez.