Davant la insistència dels periodistes sobre si contempla una abstenció en la investidura de Pedro Sánchez, i davant la seva ambigüitat, Albert Rivera s'ha vist obligat a parlar clar: “Que no”. En la consulta aquest dijous amb Felip VI al Palau de la Zarzuela, el líder de Ciutadans ha traslladat al rei que el socialista és “l’únic candidat” que pot formar govern, però que ell no li ho facilitarà ni per activa ni per passiva. En canvi, sí que ha exigit als socialistes que s’abstinguin a Navarra perquè governin la coalició de dretes Navarra Suma.

En la trobada al Palau de la Zarzuela, Albert Rivera ha traslladat al rei espanyol que Pedro Sánchez és “l’únic candidat que pot formar govern”, i per això li ha reclamat que ho faci “amb els seus socis” i que “no es demori”. Al dirigent socialista és a qui li toca “moure fitxa”, ha insistit el dirigent de Ciutadans, que ha insistit que no li donaran suport en cap cas perquè els números ja li donen. “Si es repeteixen eleccions és perquè no han volgut conformar govern”, ha advertit.

L’abstenció que li nega al govern espanyol, però, és l’abstenció que li ha reclamat a la comunitat foral de Navarra. “L’altra opció és que Batasuna governi Navarra”, ha assegurat el líder de Ciutadans. Ha descrit aquest cas com una “qüestió d’Estat”, i per això ha demanat als socialistes que “permetin governar la llista més votada”, a diferència d’altres territoris justament pel possible paper de Bildu. “És de primer de Constitució, de primer d’Espanya”, ha arribat a dir.

Rivera també ha traslladat al monarca la seva voluntat de fer una oposició “ferma i lleial” contra el govern del PSOE, Unidas Podemos i “els nacionalistes”. Malgrat això, també s’ha proposat liderar “pactes d’estat que porten molts de temps sense resoldre’s”. També ha avisat que controlarà l’executiu de Sánchez perquè no faci “concessions al separatisme”.