El líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha afirmat que el seu partit havia ratificat en l'executiva del partit l'estratègia mantinguda durant les darreres setmanes. És a dir, l'acord amb el PSOE, que valoren "positivament". Així, "demana responsabilitats" als altres dos partits, Podemos i Partit Popular (PP), "que impedeixen que Espanya tingui govern" i per evitar allò que ell anomena un escenari "a la grega". "No volem anar d'eleccions en eleccions, tot i que serien bones per a C's, ni tampoc populisme, com a Grècia", ha dit. Alhora, ha afirmat que la reunió que ha de tenir lloc entre Sánchez i Iglesias, només serviria per "escenificar desacords", que és la voluntat que li atribueix al líder dels morats i "això no serveix per a res", ha indicat.

"Cadascú decideix amb qui es reuneix, nosaltres ni Telegrams, ni Whatsapps, ni res d'això. A Ciutadans hem pactat 200 mesures ambicioses", ha dit Rivera des de la seu del partit a Madrid. A més, considera que "això no va del debat de cadires, sinó de mantenir un acord, explicar-lo, intentar de convèncer els partits i la societat civil", com ha afegit el líder dels taronges. Així mateix, veu "malament" la negativa de Rajoy de seure amb Ciutadans: "ja ho hem intentat dos cops i no es vol reunir amb nosaltres, malgrat que sempre diu que vol un pacte", ha criticat en relació al líder del PP.

"A aquells que diuen que això és un embolic, això serà un embolic", ha conclòs el taronja. Ara bé, ha reconegut que els populars eren necessaris "per reformar la Constitució, lluitar contra l’acomiadament, que és l’anhel de bona part de la societat civil espanyola", ja que tenen majoria al Senat. "Algú pensa que una contesa electoral és la millor manera per ser més dialogant? o volem tensar més la corda entre les principals forces polítiques?", ha afegit Albert Rivera. A aquests efectes, ha assegurat que si el seu soci de govern, concretament el PSC, dóna suport al dret a decidir, com va anunciar l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ells hi estan "totalment en contra".

"No hi ha cap líder mandatat pel Rei", ha dit el taronja. Per tant, ell insisteix a sumar el PP, per bé que "no posem límits" si Sánchez vol reunir-se amb Iglesias. "Si prefereix un acord amb ell, que el faci", però a C's trencarien el seu. D'aquesta manera, tampoc estaria disposat a abstenir-se ell perquè prosperi un acord amb Podemos, "perquè vol trencar la unitat d'Espanya". Finalment, ha mantingut la seva posició, que és una taula a tres, PP, PSOE, C's, que tornaran a intentar, tot i que assegura que "el problema de Rajoy és que no permet als seus equips negociar, i vol el debat de cadires i presidències".