El líder de Ciutadans, Albert Rivera ha comparegut en roda de premsa aquest divendres al Congrés dels diputats per fer balanç del 2017. Durant la comapreixença, Rivera ha reiterat que han aconseguit guanyar a l'independentisme, però que per culpa de l'enfonsament, sobretot del PP, però també del PSC, Arrimadas no podrà formar Govern a Catalunya. I ha admès que hi haurà un Govern continuista al Parlament, però també ha afirmat que lluitaran per aconseguir una majoria "constitucionalista" a la mesa i com a llista més votada demanaran la presidència de la càmera catalana. En relació al nou Parlament, Rivera també ha afirmat que no pactaran amb els independentistes, però tampoc acceptaran que els líders polítics de Catalunya estiguin imputats i "inhabilitats políticament" com és el cas, segons ell, de Junqueras, Puigdemont i Forcadell. Però també ha recordat que Cs estarà a l'oposició i vigilarà que es "compleixi la llei espanyola" i la Constitució.

Rivera també ha assenyalat que "la crisi catalana" ha estat, i de fet és, el major repte polític d'Espanya des del cop d'Estat del 81, però que no per això s'han de tapar d'altres problemes com el finançament autonòmic o l'educació.

Rivera ha tornat a criticar al PP i ha instat al govern de Rajoy a reformar la llei electoral espanyola, ja que és "injusta" i es valora més el vot dels territoris i que els dels ciutadans, però no només a escala espanyola, sinó també en l'àmbit autonòmic. I ha criticat que tant PP com PSOE estan posant traves a una reforma estructural de l'estat espanyol, com ara la reforma de la Constitució.

En relació al 2018, el líder de la formació taronja, ha assenyalat que el seu repte polític més gran és buscar un pacte educatiu estatal, com el de les pensions, igual per a tothom. I així, per primera vegada en 40 anys, crear un sistema educatiu que perduri i que no es vagi canviant a cada legislatura. També ha recordat que Cs està tramitant diverses lleis que espera que siguin aprovades de cara a la pròxima primavera, com per exemple la llei anticorrupció, que assegura que és una reforma integral per evitar portes giratòries i "defensar els denunciants i no els corruptes".

Rivera també ha recordat que ha estat Ciutadans qui ha frenat les retallades del primer govern de Rajoy i ha donat un gir a "les polítiques socials" de l'Estat. En relació a això Rivera ha recordat que la seva formació lluitarà per equiparar salarialment els diversos cossos de seguretat de l'estat, siguin autonòmics o estatals.