Fracàs de Ciutadans que aquest diumenge no ha aconseguit ni omplir la plaça Sant Jaume de Barcelona, en una convocatòria-míting a favor de la unitat d'Espanya. Tot i que en les fotografies es veia molt gent, ja que hi havia una cordó que feia que els assistents estiguessin junts, la Guàrdia Urbana ha quantificat la mobilització en 1.700 assistents. Dilluns passat, durant les protestes contra la sentència, la plaça sí que es va omplir i el mateix cos va assegurar que hi havia 6.000 persones.

En el seu discurs, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest diumenge a Barcelona que vol ser president del Govern per protegir les famílies i "posar a la presó" els que "intentin trencar aquest país". "Jo no vull ser president per tenir un helicòpter o dormir a La Moncloa. Jo vull ser president del Govern per defensar-vos a tots, protegir les famílies espanyoles i ficar a la presó els que intentin trencar aquest país", ha dit textualment Albert Rivera durant una concentració amb format de míting a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

WhatsApp Image 2019 10 20 at 13.06.29 (1)

En un espai emblemàtic per a l'independentisme, davant la seu de la Generalitat, l'aspirant de Ciutadans a la Presidència del Govern ha dit a més que el cap de l'Executiu en funcions, Pedro Sánchez, té a les seves mans treure Quim Torra de la Generalitat mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Per altra banda, la portaveu del partit taronja al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha denunciat que la situació d'aquesta setmana a Catalunya ha deixat ''les imatges més doloroses'' en les famílies que no han pogut sortir de casa per por, ni anar a treballar ni anar a portar els fills a l'escola. Per això, ha demanat que el 10-N s'opti per un govern ''que no miri de reüll qui hagi sofert el nacionalisme''. Per això, ha fet una crida a mantenir ''l'esperança'' i ha assegurat que ''Catalunya i Espanya són molt més fortes que el que creu el nacionalisme''.

Finalment, la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, també ha intervingut en aquest acte on ha criticat que el PSC demani la dimissió de Torra després de no haver donat suport a la moció de censura que va impulsar el seu partit. Per Roldán, Iceta i el PSC sempre ''falla als ciutadans''. Per Roldán, Torra és un ''perill públic'' i ha assegurat que treballaran per aturar el ''tsunami de violència que ho arrasa tot''.