El president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha referit aquest dijous a la possibilitat que la diputada de Junts per Catalunya (JxCat) Elsa Artadi aspiri a ser investida com a presidenta de la Generalitat de Catalunya, afirmant que és "exigible" que el candidat o la candidata no estigui investigat per delictes greus. "Ja veurem si ella acaba o no en processos judicials", ha afegit.

Encara que aquesta setmana ha tornat a agafar força el nom d'Elsa Artadi, ja que Jordi Sànchez (JxCat) ha dit que veu amb bons ulls aquesta opció i ERC ha assegurat que li donaria el seu vistiplau, Junts per Catalunya no ha donat pistes públicament de les seves intencions i la mateixa Artadi ha negat que el seu nom estigui ara a sobre de la taula.

En declaracions als periodistes a Buenos Aires, on va arribar de visita dimecres, Rivera ha indicat que els partits independentistes "han d'inventar-se candidats cada quart d'hora" i que "millor que sigui un candidat que no estigui imputat per la justícia".

Segons el seu parer, és "exigible" que els aspirants a la investidura "no estiguin imputats ni per malversació, ni per sedició, ni per prevaricació, que és el que han fet fins ara" les forces independentistes, "col·locar candidats fugits de la justícia" o "imputats per delictes molt greus", com Jordi Sànchez. "Si és Elsa Artadi, ja veurem si ella acaba o no en processos judicials", ha afegit.