El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha contestat la proposta de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, de que Inés Arrimadas es presenti com a candidata a la presidència de la Generalitat. "Arrimadas no salvarà la papereta als separatistes presentant la seva candidatura a la investidura", ha exposat el president de Ciutadans en una entrevista a Antena 3.

La proposta dels populars es basava en què Arrimadas es presentés a la investidura encara que aquesta no prosperés només amb la finalitat que els terminis per unes noves eleccions catalanes comencin a córrer. "Nosaltres hem guanyat les eleccions i ara resulta que hem de salvar-li la papereta als separatistes", ha sentenciat Rivera, que ha reiterat que la situació actual "de bloqueig" es deu a la "maleïda llei electoral".

Tensió amb el PP

Rivera ha tornat a mostrar les discrepàncies amb el PP. Ha advertit que el seu partit haurà de plantejar-se el seu acord amb la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, si segueix "ignorant" el seu pacte i els seus compromisos amb Cs, igual que succeeix també amb el govern de Mariano Rajoy. "La senyora Cifuentes ha entrat en 'mode Rajoy', incomplint el pacte signat amb Ciutadans. No pot ser que el PP arribi a les institucions i s'oblidi dels seus compromisos", ha alertat.

Les crítiques al PP que el president de Ciutadans s'estén també al govern espanyol que, al seu parer, està "paralitzant" tots els acords signats amb el seu partit, tot i que ha rebutjat establir "línies vermelles" o dates per retirar el seu suport d'investidura a Rajoy .