A Ciutadans no hi ha hagut una gran purga davant les veus crítiques amb el gir a la dreta del partit, tot i que algunes ja han abandonat el vaixell. En comptes d’això, Albert Rivera ha optat per marginar-los i ampliar els membres de l’executiva estatal en 10 persones, fins a les 50. Totes les noves incorporacions, un total de 22, són perfils afins. Com ho ha descrit el mateix Rivera aquest dilluns en la reunió del Consell General de la formació, són “gent lleial al projecte de Ciutadans i d’Espanya”. Aquestes setmanes han abandonat Cs personalitats tan rellevants com Francesc de Carreras, un dels seus fundadors. L'estratègia de vetar el PSOE i aliar-se amb Vox està sent qüestionada.

Entre els noms més destacats de les noves incorporacions, hi ha el de la guanyadora de les primàries a Catalunya, Lorena Roldán, que serà la portaveu de l’executiva estatal en substitució d’Inés Arrimadas, que ho serà al Congrés dels Diputats. També s’incorpora a la cúpula un dels fitxatges estrella, l’advocat de l’Estat Edmundo Bal, que se suma a l’empresari Marcos de Quinto, que ja va entrar-hi ara fa un mes en el lloc del crític Toni Roldán. Ha avisat que no acceptarà "presions" per forçar la seva abstenció a Sánchez.

Malgrat les crítiques pel gir a la dreta, en un discurs en obert on ha tornat a parlar de Pedro Sánchez i els seus possibles socis com a "banda" que busca "repartir-se un botí", el líder de Ciutadans ha reivindicat el seu partit com el "centre polític". Ha justificat l’ampliació de l’executiva per a “reforçar” la formació i “posar les bases perquè sigui un partit de govern”. Ha assegurat que "el moment de fer canvis és quan hi ha èxit".

En la seva intervenció, on ha deixat clar que no estan per facilitar la investidura, Rivera ha interpel·lat directament el candidat socialista: “Senyor Sánchez, no pot estar en el costat equivocat de la història”. En aquest sentit, ha afegit: “Jo estic amb les víctimes del terrorisme i alguns amb els qui organitzen homenatges als terroristes”. S’ha mostrat “orgullós que els separatistes no em vulguin de president i els populistes no vulguin la nostra política econòmica”.