"No entenc perquè Junts per Catalunya i Esquerra van decidir anar al ple sabent que no tindrien suport". Aquesta és la pregunta que es fa el diputat cupaire Carles Riera en una entrevista a Catalunya Ràdio l'endemà del debat fracassat per investir president Jordi Turull. Segons Riera convocar el ple d'investidura era com "fer-se un tret al peu" perquè "es va convocar de forma precipitada i sense el vist i plau de la CUP".

El diputat ha tornat a insistir en el discurs de mantenir la seva abstenció a qualsevol candidat que es proposi "fins que no hi hagi un programa d'acció de govern republicà". Riera exposa que si es posa damunt la taula un programa del seu gust "la CUP pot canviar". Els de la CUP subratllen que per aconseguir el seu suport hi ha d'haver una voluntat explícita de fer República. 

Carles Riera ha recordat que el candidat legítim per la seva formació és el president Carles Puigdemont i ha retret a la Mesa del Parlament i a la resta de partits independentistes que en el seu moment no estiguessin disposats a "desobeir i fer valdre els vots de Puigdemont i Comín", que actualment són dos escons perduts perquè no poden cedir el seu vot. 

En la mateixa línia, el dirigent cupaire ha demanat que "al costat del proper candidat" hi hagi un programa "que compleixi amb la voluntat del referèndum de l'1-O i de les eleccions del 21-D". Abans d'acomiadar-se, Riera ha posat èmfasi en "no recular i fer República"; segons ell "és la millor lluita antirepressiva".

Durant el discurs que Riera va fer al Parlament aquest dijous en motiu del debat, va mostrar cert suport a les paraules de Jordi Turull "si és des d'una lògica antirrepressiva", per la seva citació davant el Tribunal Suprem. Però, com a discurs d'investidura, no va agradar a la CUP, i així li ho va fer saber durant el debat d'ahir. “Avui era un discurs d'investidura, i ha estat un discurs autonomista, amb propostes neoliberals”, ha valorat. I li va etzibar: “No és el discurs d’un candidat republicà, sinó del PDeCAT”.