"És molt difícil que la CUP arribi a aprovar uns pressupostos d'aquest Govern amb el programa que planteja". És el que ha exposat el diputat cupaire Carles Riera en una entrevista a Catalunya Ràdio poc abans que comenci la segona volta per investir el candidat Quim Torra. Aquest diumenge la CUP va celebrar un consell extraordinari​ on va decidir que mantindria les quatre abstencions per facilitar la investidura de Torra.

Amb aquesta advertència sobre els pressupostos, Riera ha insistit en que la seva militància "ha decidit en aquesta situació repressiva i d'excepcionalitat" que no es podia bloquejar l'inici de la legislatura, "però això no vol dir suport a Torra", ha puntualitzat. El cupaire ha posat molt èmfasi en el programa que adoptarà el nou Govern de la Generalitat, un programa que no agrada als anticapitalistes: "El nom del candidat no era rellevant, només el programa ens podia fer modificar la decisió".

La CUP creu que el programa de Quim Torra no és "prou republicà" i que per tant no casa amb el projecte "inclusiu i antifeixista de la formació". Sobre si el seu grup ha arribat a alguna mena de pacte amb el futur Govern, Riera ha assegurat que no tot i que ha recordat que el 30 de gener (quan s'havia d'investir el president Puigdemont) sí que hi havia un acord.

"El 30 de gener el TC va dir que la investidura de Puigdemont no era legal i la presidència del Parlament li va fer cas". Aquest va ser el moment en que els cupaires van decidir que tot i no "entrar en noms s'exigiria un programa republicà" a canvi del seu suport.

Durant l'entrevista, Carles Riera ha aprofitat per demanar al govern de Torra l'inici d'un procés constituent i un debat social "on hi participi tothom per parlar de quin país volem en aquest nou cicle polític". Com ja és habitual en la formació, el cupaire ha fet una crida a la desobediència subratllant que el passat 27 d'octubre ja es va desobeir: "la mostra de la desobediència són els presos polítics i els exiliats". És per això que Riera ha animat a mantenir aquesta desobediència ja que "l'Estat no vol dialogar" i "els grans canvis democràtics comporten assumir repressió".

Finalment, el diputat ha indicat que "si hi ha ruptura amb l'Estat parlarem amb el Govern i ens implicarem". És la seva condició perquè asseguren que no porten anys lluitant per la independència per ara només recuperar l'autonomia.