El diputat de la CUP en el Parlament Carles Riera ha assegurat que l'exdiputat 'cupaire' David Fernàndez "podria ser molt bon candidat" de cara a unes eleccions catalanes, tla com ha explicat en una entrevista d'Europa Press. El que va ser candidat en les últimes eleccions ha recordat la recent reforma de la CUP que amplia el nombre de mandats, pel que un dels seus membres pot repetir en un càrrec supramunicipal: ara poden fer-ho dos mandats.

La CUP té en compte que en les últimes legislatures s'han precipitat les eleccions i que no s'han esgotat els mandats, per la qual cosa compten com un mandat tot aquell que superi els dos anys, i Riera subratlla que l'organització ha fet aquest canvi, però "no ha començat a parlar de noms". Segons relata el diputat, la CUP manté els seus criteris de "no professionalització i no institucionalització" dels seus càrrecs electes i manté facilitar el relleu amb persones noves.

Amb tot, també han escoltat les veus internes i externes que demanen "donar més recorregut a la creació i la consolidació de referencialitats internes i públiques, i donar més recorregut i temps a l'acumulació i transmissió d'experiència", per la qual cosa combinaran ambdós perfils. Ara, quan abordin el debat dels noms, podrien repetir membres d'anteriors legislatures de la CUP al Parlament, la qual cosa inclou al propi Riera: preguntat per si ell ho faria, s'ha posat "a disposició del partit".

"Estic a disposició de la CUP pel que la CUP decideixi. És una actitud militant generalitzada en totes les persones de la CUP que estem sempre disponibles", encara que ha insistit que no estan en aquella fase, sinó en la de redirigir l'estratègia del partit.