Sorprenents declaracions del famós actor nord-americà Richard Gere sobre la conversa que va tenir amb el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, sobre l'agònica situació de l'Open Arms. En una entrevista a la Cadena Ser, l'intèrpret ha lamentat que Sánchez "seguia veient la qüestió des d'un punt de vista polític, no des del punt de vista humanitari".

"Això em porta a creure que tots els líders europeus han d'escoltar la seva gent. Si la gent els diu que facin quelcom racional i responsable, en una situació com aquesta, ho faran. Si els cors de la gent estan tancats, enverinats pels Salvini i els Trump del món, no passarà res", ha reivindicat Gere. Fonts de Moncloa han explicat que va ser l'actor nord-americà qui es va posar en contacte amb Pedro Sánchez.

"Tinc admiració per Sánchez com a ésser humà, és molt positiu i optimista com a líder espanyol", ha afirmat Gere després d'assegurar que el considera un amic. No obstant això, també ha lamentat la visió del líder espanyol, de qui ha dit que "és un polític i entén la situació com un assumpte polític". 

A l'entrevista, Richard Gere ha explicat els detalls de la seva visita a l'Open Arms, que tenia per objectiu, a més de portar aliments, visibilitzar la greu situació que estan passant les persones rescatades.

Actualment l'Open Arms es troba a poc més d'una milla de l'illa italiana de Lampedusa on espera el permís de poder desembarcar després que un tibunal italià tombés el decret impulsat pel ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, que permetia multar amb fins a un milió d'euros les embarcacions d'ONG que entressin en aigües territorials italianes.