El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha anunciat que entraran en aigües italianes perquè ja no corren el risc que els multin o arrestin, després que un tribunal italià hagi tombat el decret que li ho impedia. El vaixell humanitari porta 13 dies a la deriva a la Mediterrània amb 147 migrants a bord per a qui sol·licitaran l'"evacuació mèdica".

"Estem a 30 milles de Lampedusa, ens aproparem més i entrarem en aigües territorials italianes. Sol·licitarem apropar-nos però ara no hi ha cap prohibició", ha assegurat Camps, amb referència a la decisió del tribunal italià.

En declaracions a la premsa a Madrid, Camps ha indicat també que sol·licitaran l'"evacuació mèdica" de tots els migrants a bord de l'Open Arms i que és possible que els primers en ser evacuats siguin els nens.

Camps s'ha reunit aquest dimecres a Madrid amb l'ambaixador d'Alemanya a Espanya i li ha demanat que "intervingui" per crear "un eix reforçat" dels tres Estats: Alemanya, França i Espanya. Després de la trobada, Camps creu que la solució és "més a prop".

Salvini hi torna

Pocs minuts després que es conegués la decisió del tribunal italià, el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha anuniciat que tornarà a signar una altra ordre. "Vivim en un país en què un advocat del Tribunal Administratiu del Laci vol donar permís per desembarcar a Itàlia un vaixell estranger ple de migrants. Jo tornaré a signar en les properes hores el meu 'no'", ha comentat.