El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, no és en aquest moment el personatge més popular entre la cúpula de la Guàrdia Civil. La directora de l’institut armat, María Gámez, nomenada no fa ni quatre mesos, és blanc de les crítiques dels comandaments, que denuncien que hi ha una caça de bruixes a la cúpula. Hi ha qui demana, fins i tot, la seva dimissió, segons informa el digital VozPópuli.

La destitució de coronel Diego Pérez de los Cobos, cap de la comandància de Madrid, i la posterior dimissió del director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil,​ el tinent general  Laurentino Ceña, han revoltat la cúpula. Els arguments per explicar el cessament de De los Cobos no han convençut el cos, que ha dirigit les crítiques contra la directora Gámez, que va ser col·locada al capdavant de l’institut armat per Marlaska, passant per davant de les preferències de la ministra de Defensa.

Fonts citades pel digital asseguren que la situació és insostenible i no es descarten més “moviments” en els pròxims dies de membres de la cúpula. Sostenen que la relació de confiança que hi ha d’haver entre els comandaments i la directora ja no existeix i denuncien pressions polítiques. Arriben a parlar de caça de bruixes i hi ha qui sosté que ha de presentar la dimissió.

L’informe de la Guàrdia Civil encarregat per la jutge que investiga càrrecs del govern espanyol per haver permès la manifestació del 8-M, un informe ple de falsedats, ha provocat una greu crisi al ministeri d’Interior. El ministre, lluny d’apaivagar el malestar per la destitució de De los Cobos, ha encès encara més els comandaments per les seves explicacions sobre els motius del cessament.  El ministre parla de reestructuració i nou impuls del cos, però des del cos armat destaquen que quan es fa això el relleu es coneix immediatament i no dos dies després.