"Centenars de milers de catalans ocuparan els carrers de Barcelona aquest dilluns". Aquesta és la previsió de l'agència de notícies Reuters per a la Diada d'aquest dilluns. En una notícia, l'agència afirma que els organitzadors preveuen que sigui una mostra de suport a la independència "després que Madrid hagi tancat la porta a un referèndum pactat".

Reuters explica que "la Diada és el dia en què els independentistes demanen l’Estat propi" i destaca que els habitants de Catalunya "es traslladen cap a la capital". 

L'agència contextualitza els seus lectors amb els episodis viscuts la darrera setmana al Parlament de Catalunya i exposa que "l'hostilitat amb Madrid ha crescut des de dijous passat quan el Tribunal Constitucional va suspendre la llei del Referèndum". També diu que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha cridat els independentistes "a ocupar els carrers de Barcelona". 

Finalment, Reuters afirma que "ja s'han iniciat processos judicials contra Puigdemont i 13 membres del seu equip a causa de l’aprovació de la llei del Referèndum al Parlament", però que "el president català assegura que té urnes i paperetes preparades". "Com a conseqüència, la Guàrdia Civil ha fet escorcolls en una impremta i a la seu d’un diari local", conclou l'article.