El ple municipal de l'Ajuntament de Reus votarà dilluns vinent batejar com a Parc de l'1 d'octubre-Mas Manierla la zona verda de l'Avinguda 11 de setembre, tal com va proposar el Comitè de Defensa de la República de la ciutat i l'associació de veïns del barri de Niloga. 

La proposta ja havia arribat al ple uns mesos enrere, mitjançant una moció presentada pels grups d'ERC, a l'equip de Govern, i la CUP, a l'oposició. Aleshores, el ple va acordar traslladar la proposta a la Comissió de denominació de vials -un òrgan consultiu-, que va decidir sumar els dos noms que hi havia a sobre la taula, el del CDR i el de l'associació de veïns del barri.

En aquell plenari ja hi va haver un dur debat entre els partits independentistes i els unionistes, que va fer que dos regidors del Partit Popular abandonessin la sala. No obstant, si no hi ha sorpreses d'última hora, aquest dilluns el ple sí que farà efectiva la proposta, ja que compta amb la majoria necessària. 

La decisió no ha agradat un grup de veïns, que han fet arribar les seves queixes al consistori de Reus i fins i tot han iniciat una campanya de recollida de firmes en contra que el parc dugui aquest nom.