Continuen els contactes bilaterals entre el govern espanyol i la Generalitat. Ara és el torn del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el conseller d'Interior, Jordi Jané, que es reuniran dijous que ve a les onze del matí a Madrid per abordar assumptes relacionats amb la seguretat pública a Catalunya i la coordinació entre la Policia, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra. Un pas previ a una possible convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya

La reunió ha estat fixada aquest matí després que els dos responsables hagin mantingut una conversa. De fet, per la seva banda, Jordi Jané ha dit a Tarragona que confia reunir-se la setmana que ve Fernández Díaz per celebrar ja una primera reunió de treball. Jané ha avançat que després dels atemptats de Brussel·les ja havia demanat reunir-se amb el ministre perquè, ha dit, el "terrorisme ens ocupa i ens preocupa a tots".

A banda de la "màxima mà estesa per a l'intercanvi de dades i col·laboració", el conseller aspira a "trobar mecanismes per plasmar aquesta col·laboració". Segons el seu parer, aquests mecanismes ja els preveu l'Estatut amb la Junta de Seguretat de Catalunya, que és "el marc institucional".

La trobada entre els titulars d'Interior arriba, precisament, després de la reunió a Moncloa entre la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, i el vicepresident català i conseller d'Economia, Oriol Junqueras. Sáenz de Santamaría va confiar que les dues institucions treballin per solucionar les preocupacions dels catalans i es va mostrar convençuda que en un clima de cooperació i de reformes compartides es pot servir els ciutadans i contribuir al creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

"Hem obert una via de diàleg que espero que sigui estable", va insistir Sáenz de Santamaría, qui, no obstant això, va assegurar que els recursos d'inconstitucionalitat presentats per l'executiu es basen en criteris competencials i constitucionals, no polítics, de manera que cada institució, va dir, "ha de moure's en els marges que els autoritzen les seves pròpies competències". De fet, Junqueras també va assegurar que la reunió havia estat “cordial en les formes", però "difícil en les posicions polítiques”. Principalment, els dos vicepresidents van topar per l'ús polític del Tribunal Constitucional.