El Patronat del Consorci del Palau de la Música Catalana tornarà a reunir-se de forma extraordinària dimarts que ve dia 23 a les 13.00 hores, a petició de la vicepresidència de l'organisme, que recau en l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per demanar que s'acusi Convergència per l'espoliació de la institució.

La secretària Pilar Bayarri ha enviat avui als integrants de l'entitat una carta, en què se'ls informa que hi haurà dos punts en l'ordre del dia: "Reconsideració del posicionament del Consorci en la fase de conclusions en el procés judicial que se segueix davant la secció 10a de l'Audiència Provincial, en vista d'informacions que no constaven a la reunió del 12 de maig" i "Torn obert de paraules".

Colau, com a vicepresidenta del Consorci, té potestat per convocar una reunió extraordinària i urgent del patronat perquè l'Estat i el Govern puguin pronunciar-se sobre si finalment acusen CDC, després del que va passar divendres 12, quan la Generalitat va utilitzar la majoria que té al comitè executiu per evitar que els advocats de l'acusació canviessin el criteri i acusessin directament CDC d'haver cobrat 6,6 milions d'euros en comissions de Ferrovial a canvi d'adjudicacions d'obra pública.

Canvi de línia

Els tres vots en contra del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, del conseller de Cultura, Santi Vila, i del secretari general de Cultura, Pau Villòria, units a l'absència dels dos representants del Ministeri de Cultura, van pesar més que els dos vots de l'ajuntament, que promou un canvi en la línia de l'acusació del Palau.

L'alcaldessa ja va demanar dilluns per carta al president que convoqués la reunió per a l'endemà en entendre que les posicions dels membres del patronat no eren prou clares i encara hi havia temps per presentar unes noves conclusions al tribunal, però Puigdemont no ho va fer.

A més, avui, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha retret a Colau que parli del cas Palau mentre ignora el caos del Prat i la vaga al Metro.

Pronunciar-se

De la seva banda, el tinent d'alcalde de Transparència, Jaume Asens, va dir ahir que és necessari que tots els membres del Consorci del Palau "deixin clara la seva posició", després que l'Estat hagi explicat que no va acudir divendres a la reunió del patronat perquè no va entendre l'ordre del dia, i que ERC hagi dit que no és una decisió de govern.

Asens va considerar que en una nova reunió el Govern tindrà "l'oportunitat de pronunciar-se" i la Generalitat d'"esborrar dubtes de la seva posició", encara que va reconèixer que "si no hi ha petició de suspensió i que el tribunal no l'accepta" serà una reunió fallida.