El president Carles Puigdemont ha retret al president del govern espanyol Pedro Sánchez que hagi felicitat els catalans per la Diada parlant de concòrdia. “Respectar les decisions del Parlament és el més positiu i fomenta més la concòrdia que dissoldre’l per decret, anul·lar i no respectar les lleis”, ha etzibat Puigdemont a Sánchez, recordant el paper que va jugar el PSOE el 2017 en l’aplicació de l’article 155 i la suspensió de l’autogovern.

Puigdemont, igualment, ha recordat a Pedro Sánchez que la Diada "és la festa nacional de Catalunya. No és una opinió de cap partit, ho diu una Llei del Parlament aprovada per unanimitat".

TUIT Carles Puigdemont a Pedro Sánchez

Responia Puigdemont a la piulada publicada per Pedro Sánchez en què es mostrava confiat que el "retrobament, l'afecte i la concòrdia" guiïn la celebració de la Diada per avançar "cap al que ens uneix". El president espanyol, en un missatge a Twitter en català i en castellà, fa una crida a treballar per una "Catalunya en positiu, que camina amb decisió cap a un futur de progrés".

TUIT Pedro Sanchez Diada 2021

Missatge de Puigdemont

Poc abans de contestar Pedro Sánchez, Puigdemont ha fet arribar a través de Twitter la felicitació. "Per la llibertat de Catalunya, i en record de tots els qui van lluitar i van donar la vida per defensar-se davant l'exèrcit dels Borbons. Bona diada nacional a tothom. Visca Catalunya lliure!". 

TUIT Carles Puigdemont Diada

El misatge arribava després del missatge institucional del president Puigdemont des de l'exili. En un acte celebrat el divendres a la tarda a Anvers (Flandes, Bèlgica), Puigdemont va alertar que "Espanya té un projecte repressor per Catalunya, i no l'ha abandonat. Tota aquesta maquinària i força enorme per fer fake news, dossiers inventats de la Guàrdia Civil, ¿no han estat capaços de posar-la al servei per imaginar una solució democràtica a un clam indiscutible del poble de Catalunya? Quatre anys després la resposta és 'no'. I ja n'hi ha prou, ja n'hi ha prou de concedir més temps perquè es malbarati. Es pot donar tot el temps que calgui si se'n treu profit, però si és un temps per malbaratar hi, hem de dir prou. Arribem a aquest punt que s'acaba la paciència i que som al final de l'espera".

Imatge principal, Carles Puigdemont / ACN