L’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, vol tornar a la primera línia de la política com a candidat a l’alcaldia de València. Camps, que va dimitir com a president el juliol del 2011 després de ser processat pel cas dels vestits de la Gürtel, ha expressat aquesta setmana la seva voluntat de tornar a la vida pública, fet que ha generat incomoditat al Partit Popular, segons informa El Confidencial.

Camps es va retirar de primera línia política i va passar a ocupar una plaça de vocal del Consell Jurídic Consultiu. Durant aquests deu anys ha estat objecte d’almenys set investigacions judicials per corrupció que han esquitxat el seu partit, de les quals ha sortit exonerat. Té pendent, però una causa que està investigant l’Audiència Nacional per contractes de la Gürtel amb la Generalitat.

Vist que ha anat superant successives imputacions, Camps ha tornat a les xarxes socials amb una nova imatge. A Twitter ha defensat la reunificació de la dreta i ha reivindicat la figura de Rita Barberà. Però el que ha fet saltar les alarmes al PP ha estat una entrevista on expressa el seu desig de tornar a la vida política, posant l’accent en una possible candidatura a l’Ajuntament de València.

A l’entrevista, Camps es postula assegurant que està en plena forma i fa valdre la seva experiència acumulada i el seu coneixement “exhaustiu” de la ciutat de València. “No m'importaria en absolut si tingués l'oportunitat fer el pas endavant i tornar a la primera línia política i posar en marxa aquells projectes que crec que es van quedar damunt de la taula quan el PP ja no va estar al capdavant del Govern municipal", assegura. El PP va perdre l’alcaldia a les eleccions del 2015.

Els moviments de Francisco Camps han incomodat el PP, que considera que una possible candidatura de Camps pot fer més mal que bé al partit. Hi ha qui considera que el seu temps ha passat i que la seva figura està vinculada, malgrat no haver estat mai condemnat, al PP de la corrupció.

Foto principal, Francisco Camps /  EP