Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana i investigat per l'Audiència Nacional en quatre sumaris vinculats amb presumptes contractes irregulars en les adjudicacions de les obres de la Fórmula 1, la visita del Papa a València en 2006 i la trama Gürtel, ha tornat a sorprendre amb una altra de les seves fugides cap endavant. Hores després de conèixer-se que l'Audiència Nacional ha decidit reobrir la peça 5 del cas Gürtel per presumptes adjudicacions irregulars i que li assenyalen directament, Camps s'ha ofert al PP per ser candidat a l'alcaldia de València: "L'Alcaldia de València és un somni per a qualsevol valencià. Si les bases del meu partit, els meus companys, algun dia em diguessin: ens agradaria que tot allò que va representar la potència de la València del PP, amb Rita Barberá al capdavant, es pot recuperar, i continuar enfonsant en la potència de futur d'una ciutat tan important com València, i, a més, des de la ciutat de València, recolzar perquè el PP, Isabel Bonig, recuperés la presidència de la Generalitat, doncs jo encantat. És la meva ciutat, són els meus companys... Jo no podria dir-los que no".

Aquestes declaracions les ha realitzat a una televisió local, mentre ha aprofitat per insistir en la seva innocència i que és víctima d'una persecució I com no vaig ser condemnat pel cas dels vestits, ara estan veient si poden jutjar-me per una altra cosa".

El PP, calla

El PP valencià no s'ha pronunciat ni respecte a la nova investigació judicial contra Camps ni per la seua autocandidatura a l'alcaldia. Isabel Bonig i Pablo Casado continuen valorant si l'eurodiputat Esteban González Pons seria el candidat idoni a l'alcaldia de València el 2019 però també hauran de preveure el fet que González Pons serà testimoni clau en aquesta nova peça reoberta del cas Gürtel que investigará els contractes de la Generalitat valenciana amb Orange Market. La intenció del tribunal és conèixer si els superiors de la principal imputada en aquesta causa, l'exdirectora general Dora Ibars, li van donar indicacions per contractar amb la trama corrupta dirigida a València per Álvaro Pérez "El Bigotis" i a Madrid per Francisco Correa.

González Pons no va firmar l'adjudicació amb l'empresa de capçalera de la trama corrupta però sí que va realitzar els pagaments en entrar com a conseller de Presidència diversos mesos després de la seva adjudicació a dit. Al seu llibre "Camisa Blanca", el polític valencià va explicar que "van intentar enredar-lo" en la trama però que el jutge d'instrucció de la causa Baltasar Garzón el va treure de la investigació inicial de la Gürtel

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat