Després que la Junta Electoral Central hagi anunciat el seu veto al president Carles Puigdemont a les eleccions europees del 26 de maig, diversos mitjans internacionals s'han fet ressò de la notícia i de la impossibilitat del president i dels consellers Clara Ponsatí i Toni Comin, que tampoc es podran presentar als comicis europeus.

La informació sobre Puigdemont ha sortit publicada al The Guardian britànic, a Politico, on s'assegura que la JEC impedit la candidatura de Puigdemont a Brussel·les o a Le Soir, que en la mateixa línia, ha titulat dient que s'ha "exclòs" el president dels comicis. Totes tres publicacions han destacat que aquesta mesura ha arribat després de la petició del PP i Cs i que Puigdemont es troba fora d'Espanya per evitar ser detingut per haver convocat un referèndum.

A més a més, mitjans menys coneguts a nivell internacional també s'han fet ressò de la notícia, i hi destaca el Canal Plus francès on asseguren que tant PP com Cs han volgut "prevenir" la candidatura de Puigdemont a Europa i també destaquen unes declaracions de l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, on assegura que no hi ha cap impediment perquè Puigdemont es presenti.  

També s'han fet ressò de la notícia a Franceinfo, al Corriere del ticino italià o al Frankfurter Rundschau alemany.