Els mitjans internacionals no han trigat a fer-se ressò de la manifestació de l'Assemblea Nacional Catalana que aquest diumenge ha reunit prop de 50.000 persones al passeig de Colom. Sota el lema 'República ara', els manifestants han reclamat que el nou Govern desplegui la República i han exigit un acord entre els partits independentistes per desencallar la investidura.

Libération: "Els independentistes desfilen per la República immediata"

El diari francès explica que "desenes de milers de catalans s'han manifestat per reclamar la formació d'un Govern determinat a avançar cap a la secessió". Destaca que tot i els resultat aconseguits a les eleccions del 21 de desembre, els partits catalans encara no s'han posat d'acord per investir un president.

 La Libre Belgique: "Els catalans reclamen un Govern determinat a avançar cap a la secessió"

Això és el que explica el diari belga La Libre Belgique sobre la manifestació de l'Assemblea. A més de repassar els moments més significatius de la mobilització d'aquest diumenge, recorden que la investidura està encallada, ja que s'havia d'investir Jordi Sànchez aquest dilluns i el ple "ha estat ajornat sine die".

L'article recorda que "mentre s'espera la investidura d'un nou Govern, Catalunya està sota l'administració directa de Mariano Rajoy". 

RTBF: "Majoria per la República?"

Aquesta és la pregunta que es fa la Radio Télévision Belgue Francohone, que indica que els polítics catalans "encara han de fer front a diversos obstacles judicials i han d'obtenir el suport de la CUP per formar Govern".

L'Indépendant: "45.000 persones participen a la manifestació 'República ara'"

Aquest rotatiu francès es fa ressò del nombre de participants a la concentració de l'ANC. També posa en relleu les paraules que ha pronunciat el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro: "Som més de dos milions de ciutadans de Catalunya, els que volem avançar ara, clarament, cap a la República catalana".

France 3: "Una vegada més, els partidaris de la independència es manifesten"

Per la seva banda, la televisió francesa France 3 ironitza dient que "ja no comptem quantes manifestacions s'han fet a Catalunya"; tot i això, asseguren que "la d'avui ha estat una mica particular". Segons la cadena, els catalans ja no només denuncien la "tutela de Madrid"; ara "protesten contra els partits independentistes, que encara no han format Govern".

France 3 explica que el debat d'investidura d'aquest dilluns es va haver d'ajornar perquè Jordi Sànchez és a la presó.

Le Nouvel Observateur: "Independentistes es manifesten per la 'República ara'"

El setmanari francès recull opinions de diversos manifestants i destaca la d'una pediatra: "Que ara, en ple segle XXI, hi hagi gent empresonada per les seves idees, és antidemocràtic i una vergonya".

France Info: "Cap a la República catalana"

L'emissora de ràdio francesa exposa que la manifestació de l'Assemblea arriba una setmana després que "els dos principals partits independentistes arribessin a un acord per avançar cap a la independència i planegin sotmetre a referèndum una futura Constitució catalana".

Tagesschau: "Gran manifestació a Barcelona per la República catalana"

L'informatiu de la televisió alemanya, com la resta de mitjans, s'ha fet ressò del nombre de manifestants i del parlament del vicepresident de l'Assemblea, Agustí Alcoberro.