El candidat a l'alcaldia de Barcelona amb el suport de Ciutadans, Manuel Valls, ha afirmat avui que respecta i entén "totes les opinions" sobre la situació dels polítics presos, però ha subratllat que aquests "sabien les conseqüències dels seus actes" perquè altres membres del Govern se'n van anar d'Espanya.

En un acte celebrat a l'Ateneu de Barcelona, Valls s'ha referit a la polèmica originada per la seva crítica al discurs de l'escriptor Marc Artigau després de guanyar el Premi Josep Pla en referir-se als polítics catalans presos durant el sopar del Premi Nadal.

"Respecto totes les opinions sobre la situació dels polítics presos i entenc les emocions que comporta... però els polítics en presó preventiva saben per què són a la presó. Ho saben perquè sabien les possibles conseqüències dels seus actes. I ho prova que altres membres del Govern Puigdemont se'n van anar perquè sabien el que havien fet", ha afirmat avui Valls.

El candidat ha assegurat que va expressar la seva opinió "amb determinació i educació" i ha reivindicat el seu dret "a dir que els exiliats van violar la Constitució i que no sento cap vergonya per l'actuació de la justícia d'una gran democràcia com és Espanya".

"Entenc totes les opinions, però m'agradaria que anéssim amb molta cura. No tots pensem el mateix i no tots estem d'acord amb el que va succeir al setembre i octubre del 2017", ha afirmat Valls, qui ha afegit: "Repetiré les vegades que faci falta el que vaig dir diumenge. No callaré davant el silenci d'altres".