El tuit irònic que ha escrit aquest dimarts el diputat d’ERC Gabriel Rufián, en què assegurava que la fundació de nous partits evitava l’extinció de polítics com Juan Carlos Girauta o Toni Cantó, ha tingut resposta del primer.

Efectivament, Girauta, portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, va formar part del PSOE i del PP: va ser entre les files socialistes fins a 1986, moment en què va decidir abandonar la formació; posteriorment, a la dècada del 2000 —amb Aznar en ple esplendor— va començar a col·laborar amb els populars.

De fet, es va presentar amb ells en tres comicis però en cap d'ells no va ser elegit. Concretament, va formar part de les seves llistes a les eleccions del Parlament de 2003, a les municipals a Castelló d'Empúries i a les generals de 2004. Després de l'etapa al PP, Girauta es va passar a Ciutadans (primer com a independent). Quan va aconseguir un escó a l'Europarlament pel partit unionista el 2014, finalment s'hi va afiliar.

Ara bé, la visió de Girauta d’aquest transitar per diversos partits té una explicació: els partits són “només eines per aconseguir objectius i jo sempre he perseguit els mateixos: Llibertat i Espanya”.