El republicà Gabriel Rufián hi ha tornat a Twitter. Aquesta vegada ha criticat el canvi de camisa dels diputats del Congrés Juan Carlos Girauta i Toni Cantó, que ara formen part de Ciutadans però que temps enrere havien estat a les files d'altres formacions. "Si no es fundessin nous partits, Girauta i Cantó s'extingirien", ha deixat anar el portaveu adjunt d'ERC a la Cambra Baixa.

Girauta, del PSOE i del PP

Rufián fa referència a la militància de Girauta i Cantó en altres partits en el passat. El portaveu de Cs al Congrés va formar part del PSOE i del PP: va ser entre les files socialistes fins a 1986, moment en què va decidir abandonar la formació; posteriorment, a la dècada del 2000 —amb Aznar en ple esplendor— va començar a col·laborar amb els populars.

De fet, es va presentar amb ells en tres comicis però en cap d'ells no va ser elegit. Concretament, va formar part de les seves llistes a les eleccions del Parlament de 2003, a les municipals a Castelló d'Empúries i a les generals de 2004.

Després de la seva etapa al PP, Girauta es va passar a Ciutadans (primer com a independent). Quan va aconseguir un escó a l'Europarlament pel partit taronja el 2014, finalment s'hi va afiliar.

Candidatura electoral del PP al Parlament per a la província de Girona el 2003, en la qual apareix Girauta / DOPG

Cantó, a UPyD

El diputat Toni Cantó se'l va conèixer durant molts anys per la seva faceta d'actor. Abans de saltar a la primera línia política amb UPyD, va estar abans a les files de Ciudadanos. Va ingressar al partit taronja en els seus inicis, el 2006, impulsat per la seva posició contrària a la política d'immersió lingüística a les escoles catalanes.

Posterioment, el 2008, es va passar al partit de l'exsocialista Rosa Díez, per després el 2015 tornar una altra vegada a la formació d'Albert Rivera.