El Ministeri d'Educació ha requerit a la Conselleria d'Ensenyament perquè "depuri responsabilitats entre els responsables" dels actes de suport a l'1-O realitzats a diversos centres escolars en horari lectiu i sense prèvia autorització dels pares, ni comunicació al director.

Fonts d'Educació han informat a Efe que aquest requeriment a la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, es produeix després d'haver tingut coneixement pels mitjans de comunicació que alguns professors havien donat consignes a estudiants perquè anessin a manifestar-se davant d'edificis públics.

"A l'empara d'allò establert a l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, es requereix al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya perquè procedeixi a restaurar els drets conculcats i depuri responsabilitats entre els responsables", s'indica en el requeriment.

El requeriment del ministeri arriba just el dia que més de 800 estudiants, entre els que n'hi havia de secundària, s'han manifestat aquest dimecres pels carrers de Lleida per expressar el seu suport al referèndum de l'1-O. També s'han manifestat uns 200 alumnes de la mateixa edat a Girona.