El Relator Especial de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) sobre Assumptes de les Minories, Fernand de Varennes, participarà en una conferència a favor de l'oficialitat del català a la Unió Europea que ha organitzat Plataforma per la Llengua el pròxim dimarts 26 de setembre al Parlament Europeu. Sota el nom El català, la 25a llengua oficial de la Unió Europea, la conferència reunirà també el doctor en Ciències Polítiques per la UPF i Càtedra UNESCO en Polítiques Lingüístiques, Vicent Climent-Ferrando; i el president de l'entitat organitzadora, Òscar Escuder. L'acte estarà moderat per la professora de sociolingüística de la Universitat d'Amsterdam, Eva Juarros Daussà, i 

L'esdeveniment està coorganitzat amb l'oficina de l'eurodiputat irlandès Chris MacManus, del grup de l'Esquerra al Parlament Europeu, i té com a objectiu fer pressió sobre els estats membres per tal que aprovin l'oficialitat del català en la pròxima reunió del Comitè d'Assumptes Generals, prevista per al 24 d'octubre, després que aquest dimarts s'ajornés una primera votació per la manca de consens.

En aquest nou acte, el relator especial de l'ONU tindrà un paper essencial a l'hora d'explicar quina és la importància de l'estatus d'oficialitat per a llengües minoritzades, com és el cas de la catalana. De Varennes és un jurista de renom que ha centrat la seva tasca en la defensa dels drets humans i lingüístics de les minories d'arreu del món, i també en la prevenció de conflictes ètnics. És originari de l'est del Canadà, i es considera part de la minoria de parla francesa en aquest país. 

Cartell acte catala UE Plataforma per la Llengua
Cartell de l'acte a favor del català organitzat per Plataforma per la Llengua

Plataforma per la Llengua endega la campanya 'Say Yes'

 Aquesta conferència s'emmarca en la campanya 'Say Yes', que Plataforma per la Llengua va endegar a principis setembre per explicar els avantatges de ser una llengua oficial a la UE, els passos a seguir per aconseguir-ho i la importància que té per a Catalunya. També, per explicar que no hi ha cap impediment legal per a fer una realitat de l'oficialitat i pressionar el govern espanyol perquè convenci la resta de països de la UE perquè hi votin a favor. Més de 30.000 persones ja han signat a favor d'aquesta campanya, que també ha comptat amb el suport de personalitats catalanes com ara el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta; l'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola; l'atleta Kilian Jornet, o l'actor Sergi López.