L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha demanat al primer ministre de Suècia, Ulf Kristersson, que accepti l’oficialitat del català a la Unió Europea. En un vídeo difós a través de les xarxes socials, l'entrenador català s'ha sumat a la crida feta per Plataforma per la Llengua per animar els estats europeus a votar a favor de l'oficialitat de la llengua catalana en la pròxima reunió del Consell Europeu el dimarts 19 de setembre, després que països com Suècia o Finlàndia mostressin reticències

Guardiola explica en el vídeo que "el govern espanyol ha sol·licitat a la Unió Europea que accepti el català com a llengua oficial de la UE, juntament amb les altres 24 llengües europees que ja són oficials", i matisa que "perquè això sigui una realitat, tots els països europeus han de dir que sí". "La nostra és una llengua mil·lenària parlada per 10 milions de persones i forma part del patrimoni cultural europeu del qual tots ens enorgullim", argumenta l'entrenador, que posteriorment demana a Suècia que accepti el català, "la meva llengua", com a "llengua oficial de la Unió". El vídeo, enregistrat en anglès, ha estat compartit per Plataforma per la Llengua, amb subtítols tant en català com en suec.  

D'aquesta manera, Guardiola ha donat suport a la campanya "#SAYYES", que recull arguments a favor d'oficialitzar el català a la Unió Europea. L'entrenador del Manchester City, però, no ha estat l'única personalitat que s'hi ha sumat, i és que aquest matí l'actor català Sergi López ha estat el primer a compartir un vídeo en defensa de la llengua catalana. López, amb una reconeguda trajectòria professional a França, ha optat per dirigir-se al president de la República francesa, Emmanuel Macron, per demanar el vot a la pròxima reunió del Consell Europeu, el 19 de setembre.