L'esportista Kílian Jornet s'ha sumat a les peticions per reclamar que el català sigui oficial a la Unió Europea, amb la mirada posada a la reunió d'aquest dimarts 19 de setembre a Brussel·les. Jornet, resident a Noruega, s'ha dirigit a Suècia per demanar el vot favorable a l'oficialitat del català a la UE, un país que ha mostrat reticències

En el vídeo, que és similar als difosos per altres personalitats catalanes, explica que "el govern espanyol ha sol·licitat a la Unió Europea que accepti el català com a llengua oficial de la UE, juntament amb les altres 24 llengües europees que ja són oficials". "Perquè això sigui una realitat, tots els països europeus han de dir que sí", recorda, tot remarcant que el català és una llengua parlada per 10 milions de persones.

D'aquesta manera, Jornet ha donat suport a la campanya "#SAYYES", que recull arguments a favor d'oficialitzar el català a la Unió Europea. Una crida de Plataforma per la Llengua a la qual també s'han sumat altres referents com l'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i l'actor Sergi López

Guardiola també es va adreçar a Suècia, concretament al primer ministre de Suècia, Ulf Kristersson, perquè acceptés l’oficialitat del català a la Unió Europea. López, amb una llarga trajectòria a França, va enviar el missatge al president de la República francesa, Emmanuel Macron, mentre que el president del Barça s'ha dirigit a tots els estats membres, recordant el compromís del club amb la llengua catalana.

"Estem orgullosos de ser ambaixadors de Catalunya arreu del món en defensa dels valors del nostre país. (...) Estem especialment compromesos amb la llengua catalana, la llengua oficial del Futbol Club Barcelona i de 10 milions d'europeus. Volem que la llengua catalana es converteixi en la 25a llengua oficial de la UE, i aquesta és la raó per la qual demano als representants dels estats europeus que votin a favor de l'estatus oficial de la llengua catalana al Consell Europeu", ha afirmat Laporta.