La reina Sofia ha estat el primer membre de la Casa Reial que s'ha vacunat de forma legal i dins de les fronteres espanyoles quan li tocava. Als seus 82 anys, ha rebut aquest dimarts la vacuna contra la Covid-19 en un centre públic de salut de Madrid d'acord amb els protocols establerts per les autoritats sanitàries, han informat fonts de la Casa Reial.

La mare de Felip VI ha acudit a l'ambulatori del Pardo-Fuencarral, el més proper al Palau de la Zarzuela, on li han posat la injecció. En virtut "dels protocols establerts per les autoritats sanitàries", la reina Sofia, que al novembre complirà 83 anys, ha rebut "la vacuna que li correspon per franja d'edat", han afegit les fonts. Zarzuela ha precisat que no faran difusió de les imatges de la reina mentre es vacunava i, en tot cas, "es distribuiran fotos dels reis quan els toqui".

Cal recordar que els majors de 80 anys reben exclusivament les vacunes basades en ARN missatger, és a dir les de Pfizer i Moderna, les úniques d'aquesta tècnica que estan disponibles per ara, tal com va anunciar la ministra de Sanitat, Carolina Darias. A 16 de març, el nombre de persones amb pauta completa registrada assoleix la xifra de 1.693.674 vacunades. Això vol dir que més d'un milió de persones ja tenen totes les dosis de la vacuna de coronavirus administrades, el 3,58% de la població.

Els altres borbons

En les últimes setmanes s'ha publicat que el rei Joan Carles I va rebre la vacuna durant la seva estada als Emirats Àrabs Units. Les qui sí ho han confirmat amb una frase en un comunicat que s'ha convertit en viral són les infantes Elena i Cristina: "Se'ns va oferir i vam accedir". La vacuna, tot indica que seria la xinesa de Sinopharm que, avui, han avisat que es podria donar fins a una tercera dosi extra per millorar la seva capacitat.

El primer rei a rebre la vacuna xinesa va ser Mohammad VI, el passat 28 de gener al Palau Reial de la ciutat de Fes. Li van inocular en el seu braç dret una de les 500.000 dosis que aquesta farmacèutica va enviar al Marroc. Unes setmanes després, el rei emèrit Joan Carles I es va immunitzar a la Unió dels Emirats Àrabs Units (EAU) amb la mateixa vacuna produïda a la Xina. "Està com un ós", va escriure el veterà periodista Raúl del Pozo.

Malgrat que ha estat apartat de la reialesa, el primer membre de la família en vacunar-se i també per la via legal va ser Iñaki Urdangarín. El marit de la infanta Cristina es va vacunar el passat 20 de gener en el centre madrileny Don Orione de Pozuelo de Alarcón, on realitza tasques de voluntariat. "No hi ha hagut cap privilegi", van ressaltar des del centre. Urdangarin va ingressar a la presó el 18 de juny de 2018 per complir una condemna de cinc anys i deu mesos de presó per delictes de corrupció en el cas Nóos.