Les infantes Elena i Cristina confirmen que es van vacunar als Emirats Àrabs Units però justifiquen haver-ho fet: "Davant les informacions publicades a la premsa sobre la vacunació i que hem estat objecte, es fa el següent aclariment. Tant la meva germana com jo hem anat a visitar al nostre pare i amb l'objecte de tenir un passaport sanitari que ens permetés fer-ho regularment, se'ns va oferir la possibilitat de vacunar-nos, a la qual vam accedir. Si no fos per aquesta circumstància hauríem accedit al torn de vacunació a Espanya, quan ens hagués tocat". 

El comunicat, avançat pel diari El Mundo, està firmat per la infanta Elena i l'ha fet arribar conjuntament amb la seva germana Cristina. Aquest, arriba després de l'escàndol de les darreres hores en conèixer la notícia. Ambdues es van vacunar a principis de febrer, coincidint amb el viatge a Abu Dhabi per visitar el seu pare, Joan Carles I. Properament els hi tocaria la segona dosi. La Casa Reial, es va desvincular al·legant que ja no formaven part d'aquesta institució. 

Segons va avançar El Confidencial, també l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, va rebre dues dosis de la vacuna contra la Covid-19 durant la visita al rei emèrit, que també estaria vacunat contra el coronavirus. Amb el viatge als Emirats han pogut esquivar l'estratègia de vacunació a Espanya, ja que de moment només es distribueix entre les persones de més de 80 anys, grans dependents i treballadors essencials com metges, professors o membres de les forces armades i equips d'emergències.

Turisme Covid-19

Les dues vacunes que es distribueixen als Emirats són la Pfizer i la Simopharma. La primera està limitada a uns centres concrets com el Zabeel, l'Al Mizhar, el Nad Al Hamr o el Barsha. Pel que fa a la vacuna xinesa, és la més estesa a tota la població. El passat juliol, els Emirats va ser un dels primers a realitzar assajos clínics de fase tres. Quatre mesos després, el primer ministre i vicepresident, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, va publicar una imatge mentre li inoculaven la primera dosi. Actualment, es recomana als ciutadans i residents que vulguin rebre la vacuna, reservar una cita a través d'una aplicació específica anomenada SEHA.

El turisme sanitari arran de la Covid-19 va en augment a aquest país. Un viatge, amb vacuna inclosa, va dels 3.000 als 70.000 euros, depenent de si el client vol gaudir a més d'una estada de luxe. Les dosis, en teoria, són gratuïtes per a la població local i els treballadors residents. Però des del Golf Pèrsic no perden l'oportunitat, en paral·lel, d'obrir mercat.