La possible reunió entre el rei Felip VI i el president de la Generalitat, Quim Torra, dependrà del vistiplau del president espanyol, Pedro Sànchez. Així ho ha informat la Casa del Rei, que ha traslladat a Sánchez la carta de Torra demanant una trobada amb el monarca per aquest mateix divendres coincidint amb la seva visita a Tarragona per presidir la inauguració dels Jocs del Mediterrani. 

En nom de Felip VI, el cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, ha remès una carta a Torra en la que "acusa rebut" de la seva missiva i l'informa que, "d'acord amb allò disposat en l'article 64.1 de la Constitució, s'ha donat trasllat de la mateixa al president del Govern", segons han informat fonts de La Zarzuela. L'article de la Constitució en qüestió assenyala que "els actes del Rei seran ratificats pel president del Govern i, en el seu cas, pels ministres competents".

En el cas que aquesta reunió es produís, seria prèvia fins i tot a la primera trobada oficial entre Torra i el president espanyol. El mateix Sánchez va situar aquesta trobada amb Torra a principis de juliol tot i que la data exacta encara està per concretar.