"Hem de parlar". Així ha demanat el president Quim Torra una reunió al rei Felip VI per aquest divendres coincidint amb la visita del monarca a Catalunya per la inauguració dels Jocs del Mediterrani. En un post scriptum dins la carta que Torra ha enviat al Rei juntament amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, i l'expresident Artur Mas on li han demanat explicacions pel discurs del 3-O, Torra insta Felip VI a trobar una estona per mantenir una trobada aquest mateix divendres. 

Torra, que encara no ha aclarit si finalment anirà a la inauguració dels Jocs a Tarragona, on coincidiria amb el Rei i amb el president Pedro Sánchez, ha defensat que cal que es reuneixin. En aquest sentit, el president de la Generalitat defensa que "he de poder explicar-vos com se sent una gran part del poble de Catalunya" i "tot el que hem escrit amb els presidents Mas i Puigdemont". Un "deure moral" pel president Torra, que ofereix al rei "mà oberta per a fer, d’aquest diàleg, l'enginy que mogui les relacions entre Catalunya i Espanya".

“No us demano que renuncieu a res sinó que us empareu en la lectura més oberta i democràtica de la Constitució i en el rol que se li confereix al Cap d'Estat”, exigeix Torra en concloure la carta.

L'afegitó de Torra va en la mateixa línia que la carta conjunta amb Carles Puigdemont i Artur Mas. De fet, els tres presidents asseguren que la inauguració dels Jocs Mediterranis és “una oportunitat que ens brinda la història per reparar i recosir allò que la violència, la repressió i la persecució contra l’1-O va provocar”.

En aquest sentit, demanen al monarca que “aprofiti aquest moment i no deixi perdre l'ocasió" d'obrir una etapa de diàleg. “Aquesta setmana vindreu a Catalunya i us volem rebre amb la voluntat d'obrir una etapa de diàleg, negociació, reconeixement, respecte democràtic, modernitat institucional i respecte pels drets civils i polítics i les llibertats fonamentals”, conclouen.