El rei Felip VI ha aparegut finalment a Barcelona, acompanyat de la seva dona, la reina Letícia, i les seves filles Elionor i Sofia. El Monarca s'ha presentat davant dels mitjans de comunicació en una foto de família amb els premiats dels deu anys de la Fundació Princesa de Girona.

Seguim l'acte en directe aquí.

familia reial bcn GTRESGTRES

La primera aparició pública de Felip VI s'ha produït després del secretisme en què s'ha envoltat l'arribada de la família reial a la capital catalana enmig de grans mesures de seguretat arran de les protestes al carrer per la sentència del Suprem contra els líders independentistes.

L'escena ha tingut lloc als jardins de l'Hotel Juan Carlos I, on la família reial ha passat la nit, que es troba just al costat del Palau de Congressos on aquesta tarda se celebra l'acte de lliurament dels premis. Els Monarques i les seves filles van arribar a dos quarts de nou del vespre de diumenge a Barcelona i, segons han publicat alguns mitjans, van accedir a l'hotel per una porta lateral per evitar la cassolada convocada a la Diagonal per rebre'ls.

La notícia de l'arribada no es va confirmar oficialment i la d'avui ha estat la primera imatge de la seva presència a la capital catalana. Els Monarques i les seves filles han protagonitzat una foto de família amb els premiats d'aquests deu anys de convocatòria dels premis de la Fundació. Tot seguit, s'han reunit amb els premiats en una sala dels jardins de l'hotel.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc a les 18 h. Abans, però, el Monarca es reuneix amb la Comissió Delegada i el Patronat de la Fundació, dins del qual figuren representants de les principals empreses espanyoles.

Aquesta tarda s'han convocat, de nou, actes de protesta per la seva presència a Barcelona.